Fixura (fixura.fi)

Fixura on vertaislaina/joukkolaina sivusto, johon voit joko sijoittaa säästösi, tai voit ottaa itsellesi lainan – käytännössä juuri sillä korolla minkä itse haluat.

Sijoittajat

Voit sijoittaa rahasi Fixuran palveluun, jolloin yksityishenkilöt voivat käytännössä lainata rahaasi. Sijoituksesi pilkotaan useisiin osiin, jolloin rahojen tuoton saamatta jäämisen riski on todella pieni.

Fixuraan rahojen sijoittamisessa ei myöskään tarvitse miettiä koska se olisi viisasta, sillä heille sijoitettavat rahat eivät ole sidoksissa pörssiin.

Sijoittajalle, joka sijoittaa alle 100 000 euroa tulee sijoitukseen 2% merkintäpalkkio. Eli, esimerkiksi jos haluat sijoittaa 100 euroa, joudut maksamaan 2 euroa sijoituspalkkiota. Korkeammista summista merkintäpalkkio on 1%.

Toteutuneista sijoituksista maksetaan 0,9%, ja jokaisesta pankkitilille nostosta tulee maksaa 4€.

Minimitalletus on 1000€, eli ihan pienillä summilla ei tähän palveluun pääse mukaan. Toki riskit on ilmeisesti pienemmät kuin kilpailijallaan.

Lainanhakijat

Lainalaskurilla pääset kokeilemaan minkälaisista kuukausilyhennyksistä ja koroista olisi kyse kun olet hakemassa lainaa. Voit valita itse mitä korkoa maksimissaan haluat maksaa.

Kenelle?

Fixuralta on määrittänyt todella tarkat linjat kenelle lainaa voidaan antaa. Tämä on totta kai sijoittajan kannalta erittäin hyvä asia, mutta lainanhakijana kannattaa lukea tarkkaan, että ethän ole minkään ehdon vastainen. Fixuralta lainaa hakiessa sinun tulee olla iältäsi 21 – 68 vuotias, ja sinun tulee asua Suomessa vakituisesti. Luonnollisestikin sinulla tulee olla vakituiset tulot, joiden avulla voit maksaa lainasi pois. Tämän lisäksi sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintää, etkä myöskään saa olla osallisena sellaisessa yrityksessä jolla on merkintä.

Tarvitset verkkopankkitunnukset, sekä puhelinnumeron, joka ei saa olla salainen eikä prepaid-liittymä.

Sinulla ei myöskään saa olla enempää kuin kolme aktiivista lainaa. Voit siis kyllä käyttää tätä palvelua yhdistääksesi lainasi, mutta emme osaa sanoa, saako niitä yhdistettäviäkään lainoja olla kolmea lainaa enempää. Fixura tekee luottoanalyysin, joka tarkoittaa tilitapahtumiesi läpikäymistä.

Suomeksi sanottuna; jos taustallasi on mitään, joka ei kestä päivänvaloa, et todennäköisesti saa tätä kautta itsellesi lainaa. Toki, yrittämistä ei kukaan kiellä – eikä se maksa mitään.

Kulut ja korot?

Korkotaso vaihtelee, ja voit itse vaikuttaa siihen, miten suurta korkoa suostut maksamaan. Korkotaso on välillä 6% – 27%.

Avausmaksut ovat todella korkeat. Avausmaksu vaihtelee haettavan summan mukaisesti, ja alimmillaan se on tuhannen euron lainalle 75 euroa. Tämä summa on vielä inhimillinen, mutta esimerkiksi 10 000 euron lainalle avausmaksu on jo huikeat 750 euroa.

Kuukausittainen tilinhoitomaksu on 13 euroa.

Muuta?

Sivut olivat suhteellisen selkeät ja helppokäyttöiset. Suurimpaan osaan aiheista löytyi myös opastusvideoita, jotka ovat varmasti hyödyllisiä kun harkitsee palvelun käyttämistä.

Sivustoa tutkimalla, ja tätä lainamuotoa tutkimalla, aloin jopa itse innostumaan ajatuksesta sijoittaa rahoja tällaiseen palveluun. Mikä olisikaan hienompaa, kuin tietää, että omat sijoitetut rahat auttavat jotakuta toista henkilöä saamaan omat asiansa reilaan?

Mutta, kun päästin sivun tarkempaan syyniin, selvisi, että palvelu ei ole erityisen edullinen. En tiedä sijoittamisesta sen suuremmin entuudestaan, mutta toiseen vastaavaan palveluun tämän ehdot olivat omaan silmään heikot. Sijoittaminen itsessään maksaa, ja jos haluat nostaa voittoja tililtäsi, joudut maksamaan myös siitä.

Tämän vielä ymmärtäisi, jos se tarkoittaisi parempia ehtoja itse lainanottajalle, mutta mielestäni 750 euron avausmaksu on todella kohtuuton millekään lainasummalle. 13 euron tilinhoitopalkkiot kuukaudessa ovat myöskin hiukan kovat, varsinkin kun palvelun tarkoitus on yhdistää kaksi yksityistä henkilöä.

Eli, ollakseen välityspalvelu vain kahden yksityisen tekijän välissä, tämä palvelu on aika korkeasta hintakastista.

Linkki: fixura.fi