Pikalainat, eli tuttavallisemmin pikavipit, ovat olleet Suomessa jo vuosien ajan, ja ne ovat jopa puhuttaneet mediassa erittäin paljon.

Nämä pahanmaineiset lainat ovat saaneet monet henkilöt lainakierteeseen, josta ei pääse erityisen helposti pihalle jos ei osaa pitää huolta lainanmaksusta ajallaan.

Mutta mitä nämä pikalainat sitten ovat?

Pikalainat ovat yleisesti 50 – 500 € lainoja, joista saat rahat samoin tein tilillesi. Näiden takaisinmaksuaika on yleensä kuukausi tai maksimissaan kaksi, eli ottaessasi tällaista lainaa, sinun tulee olla varma, että pystyt sen ajallaan takaisin maksamaan.

Aiemmin näissä lainoissa oli aivan tolkuttoman suuret korot, mutta kun korkolaki muuttui, saa korko olla maksimissaan 51% pienlainoissa.

Monet pikavippitaloista tarjoavat ensimmäisen uuden asiakkaan lainan ilman korkoja, mutta oletuksena on, että maksat laskun ajallaan pois – joskus jopa oletuksena on, että laina maksetaan takaisin seuraavan viikon sisällä.

Nämä lainat ovat ensisijaisesti tarkoitettu todella akuuttiin rahatilanteeseen, johon tiedät olevan ratkaisun tulemassa ihan muutaman viikon tai maksimissaan kuukauden sisällä. Pikavippiä tai pikalainaa ei tule ottaa sellaiseen tilanteeseen, jossa et tiedä, pystytkö maksamaan koko summaa takaisin seuraavassa kuussa.

Pikalainoissa – kuin missä tahansa muissakin lainoissa – korkojen määrät ja takaisinmaksuajat vaihtelevat keskenään paljonkin.

Pikavipit ovat ehkä jopa jo hiukan menettäneet suurinta buumiaan, ja niiden sijaan käytetään enemmän kulutusluottoja tai joustolimiittejä; voit nostaa avaamaltasi luottotililtä sen verran rahaa kerrallaan kuin mitä juuri sillä hetkellä tarvitset. Näissä on myös joustavammat takaisinmaksuajat, eivätkä korotkaan ole niin kovia kuin pikavipeissä.

Pikavipin ottaminen ei kannata. Ei minkään muunkaan lainan ottaminen kannata. Laina on maksettava takaisin. Ja aina vähän enemmän kuin on lainattu. Jos ei ole rahaa ja sitä tarvitsee niin silloin pitää lainata. Sama koskee niin pikavippejä kuin asuntolainojakin.

Olen koonnut tähän listan pikavippi yrityksistä. Näissä kaikissa kulut ovat kohtuulliset. Kohtuullisuus on tässä suhteellista. Siis suhteessa muihin pikavippaajiin eli nämä ovat sekä kuluiltaan kohtuullisia, että luotettavia. Luotettavuuden takaa parhaiten se, että lainaaja on ollut kauan markkinoilla.


Kommentit

Pikavippi — 2 kommenttia

  1. Kiitos yllä olevista linkeistä ja vaivasta, jolla olet ne koonnut muiden pikavippifirmojen joukosta, sinne kun mahtuu kaikenalaisia yrittäjiä. Jos pikavippiä on pakko ottaa, niin tosiaan kannattaa olla todella tarkkana, mistä sellaista anoo. Monet kyllä mielellään tarjoavat rahaa, mutta vaativat valitkaa mahdollisimman hyvät ehdot antava firma. Vertailu on tässäkin asiassa valttia!

  2. Ferratumista ja Vivuksesta olen tutuilta kuullut jokseenkin positiivisia kommentteja, eli niiden ehdot tuntuvat pitävän paikkansa. Sivustoilta löytyviä lainalaskureita kannattaa sitten myös käyttää, koska niistä näkee yhdellä silmäyksellä, mitä se laina kokonaisuudessaan tulee maksamaan. Monet kun eivät itse osaa kokonaiskustannuksia laskeskella tai sitten ne on muotoiltu siten, että vaikuttavat olevan paljon pienemmät kuin mitä todellisuudessa ovat! Hae myös se pienin itsellesi riittävä summa ja suosi firmoja, joilta voit nostaa kokonaislainasta vain sen verran kuin milloinkin tarvitset!.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>