Autolaina

Autolaina otetaan silloin, kun tarkoitus on ostaa auto, johon varat ei riitä käteiskaupalla. Autolainoja käytetään paljon uudemmissa autoissa, sekä suoraa uutena tehtaalta tilattavissa autoissa.

Kenelle ja miten?

Autolainalle ei varsinaisesti ole mitään ikärajaa, kunhan olet täysi-ikäinen, ja sinulla on vakituiset kuukausitulot jotta pystyt lyhentämään lainaa kuukausittain.

Autolainoihin on useita eri luotonantajia, mutta kaikkein eniten autolainoja myöntää Santander ja yleisimmät pankit, jotka ovat yhteistyössä autoliikkeiden kanssa.

Autolainaa on kaikkein näppärin ja helpoin hakea suoraa autoliikkeestä autoa ostaessa; kun olet valinnut itsellesi sopivimman auton, katsotte yhdessä autokauppiaan kanssa rahoittavan yhtiön.

Yleisesti ottaen tässä tilanteessa kysytään kuukausittaiset tulot sekä muut hoidettavana olevat lainat. Joissain tilanteissa voi käydä niin, ettei vaihdossa tuomasi auto välttämättä riitä käsirahaksi hakemaasi lainaan, vaan joudut maksamaan enemmän käsirahaa, tai hakemaan autorahoitusta yhteishakijan kanssa.

Autolainaa voi hakea myös alustavasti rahoitusyhtiöistä etukäteen ennen kuin olet ostanut autoa tai edes valinnut millaisen auton haluat itsellesi. Tällä tavoin voit kartoittaa millaiseen autoon sinun tuloillasi on varaa.

Autolainat ovat yleensä parempia koroiltaan ja kuukausieriltään kuin mitä tavanomaiset lainat ovat, mutta kannattaa muistaa, että auto on tällöin sidottuna lainaan, ja käytännössä katsoen auto on rahoitusyhtiön omistuksessa niin kauan kunnes olet maksanut lainan kokonaan pois.

Autolaina myös antaa myös ehtoja ottamillesi autovakuutuksille; rahoitusyhtiöt yleensä vaativat, että otat autollesi parhaan mahdollisen vakuutuksen, ja siihen tulee rahoitusturvavakuutus sen varalle, että autolle sattuu jotain tai et olekaan enää maksukykyinen jostain syystä.