Risicum (risicum.fi)

Risicum on tunnettu lainatalo jolla on tarjolla kahta erilaista lainatuotetta; joustoluotto sekä kertalaina. Hiukan harhaanjohtavasti sivuilla on kuitenkin tämän lisäksi esillä myös kolme muuta vaihtoehtoa, vaikka näitä ei ole enää saatavilla.

Mutta jotta sinun ei tarvitsisi miettiä mitkä näistä lainoista ovat yhä mahdollisia, ja mitä sinulta vaaditaan lainan saamiseksi, kirjoitimme tämän artikkelin.

Lukaise se ja tee päätös vasta sen jälkeen, onko Risicum sinun valintasi lainan osalta.

Kenelle?

Lainaa voi hakea jokainen 20 vuotta täyttänyt ja alle 75 vuotias luottokelpoinen henkilö. Henkilön täytyy asua Suomessa sekä luottotietojen tarvitsee olla kunnossa. Riippuen lainatyypistä, voit joutua antamaan selvityksen tuloistasi.

Paljonko ja miten?

Risicumilta voit lainatyypistä riippuen nostaa 50 – 2050€.

Rahat on mahdollista saada asiakaspalvelun auki ollessa MA-PE klo. 7.00 – 22.00 LA-SU klo. 9-00 – 21.00.

Lainahakemuksen voit kuitenkin tehdä 24/7. Sivustolle tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Täytät henkilökohtaiset tietosi, valitset lainanmäärän ja hyväksyt lainaehdot.

Tämän jälkeen – riippuen lainasi muodosta – joko jäät odottelemaan puoltavaa päätöstä tai toimitat palkkakuitit todistaaksesi maksukykysi.

Moniin eri tilanteisiin

Risicum on siitä hyvä, että voit hakea heiltä puoltavan luottopäätöksen tulevaa tarvetta varten, eli jos koet kriisitilanteen elämässäsi (työn menetys, autoremppa jne) sinulla on jo vararahasto käytettävissäsi. Luottotilistä ei siis mene kuluja jos et sitä käytä.

Joustoluotto: Luotto, jonka myönnettävä summa on aina 2050€, mutta nostat vain sen verran mitä tarvitset sillä hetkellä. Jokainen nosto maksaa 12,5% nostettavasta summasta. Laskutuslisä 4,90€ kuukaudessa, lyhennys on 10% kokonaisnostetusta summasta.

Todellinen vuosikorko summalle 2050€ on 77,16%.

Kertalaina: Laina summalle 500€, 750€ tai 1000€. Takaisin maksu on samoilla portailla 51,88€, 77,07€ tai 102,77€.

Todellinen vuosikorko lainalle on 49,70%.

Vaikkakin vuosikorot molemmissa lainoissa ovat todella matalat, on silti sääli, että aikaisemman viiden eri lainan sijaan heiltä on enää saatavilla joko aika suuret kiinteä summaiset lainat, tai joudut hakemaan vielä suurempaa summaa kerralla vaikka tarve olisi pienemmällekin.

Tämäkään asia ei todennäköisesti harmittaisi läheskään niin paljoa, jos sivut olisi viitsitty päivittää selkeästi sellaisiksi, joissa näkyy ainoastaan saatavilla olevat luotot. Heillä on ollut myös aikaisemmin tarjolla ns. pikavippivertailu, mutta tätäkään linkkiä ei ole poistettu sivuilta, vaan sen sijaan linkin taakse on vain lisätty sivu joka ilmoittaa, ettei pikavippivertailua ole enää olemassa lakimuutoksen vuoksi.

Sellaisen henkilön valinta Risicum ei ole joka tarvitsee lainan heti, koska käsittelyajat ovat rajalliset, ja moniin muihin verrattuna, joudut näkemään enemmän vaivaa maksukykysi todistamisen eteen. Plussana voidaan kuitenkin mainita viikonloppuisin erittäin myöhäinen aukioloaika.

Toki Risicumin sivuilta on todella helposti löydettävissä kaikki yhteystiedot, selkeästi esitetyt laina- ja sopimusehdot sekä lainalaskuri.

Jo aikaisemmin mainitun etukäteen haettavan lainapäätöksen, sattumalainan, tietoja ei löydy varsinaisesti erikseen, vaikka sitä mainostetaan omana tuotteenaan. On kuitenkin pääteltävissä, että oletettavasti kyseessä on sama tuote kuin Joustoluotto, mutta mainostamisen olisi voinut tehdä selkeämmin.

Loppupäätelmänä voisi todeta, että selkeästi luotettavan oloinen ja selkeä lainatalo, mutta sivut vaatisivat hiukan siistimistä.

Linkki: risicum.fi